Bli lærling i Nordlandsbuss!

I Norge har vi behov for 2.000 nye bussjåfører hvert år. Behovet at enormt!

Hvorfor bli bussjåfør?

 • Bussjåførene har en selvstendig og samfunnsnyttig jobb, som har betydning for mange menneskers hverdag. Uten en effektiv og miljøvennlig persontransport i byområdene stopper alt opp.
 • Lønns- og arbeidsvilkårene er godt regulert av bussbransjeavtalen.
 • I Norge har vi behov for 2.000 nye bussjåfører hvert år. Behovet at enormt!
  Bussjåfører trengs i hele landet. Førerkort klasse D og grunnutdanning i yrkessjåførkompetanse (YSK) kan nærmest garantere deg ansettelse uansett hvor du bor, eller ønsker å bo.
 • Variasjon og arbeidsmiljø er en av de største grunnene til at mange vil jobbe som bussjåfør.
  Det er et stort mangfold blant sjåførene, du møter mange ulike mennesker, kjører ulike ruter, ulike busser, og trafikkbildet er ulikt fra dag til dag. Dette fører til en spennende arbeidsdag med ulike utfordringer.


Nordlandsbuss er datterselskap i Saltenskonsernet og har lang historie med rutedrift, spesialtransport og turbilkjøring i hele Nordland fylke. Selskapet har vært i tjeneste for nordlendinger siden 1937.

Med verdens nordligste el-bussflåte er vi en stolt leverandør av det offentlige rutetilbudet i fylket. Vi har hovedkontor i Bodø, med avdelingskontorer og avdelinger i Mo i Rana, Sandnessjøen, Narvik, Hamarøy, Fauske, Sørfold, Gildeskål, Meløy, Rødøy, Beiarn og Saltdal.
Som en av de største aktørene av persontransport i Nord-Norge er Nordlandsbuss en trygg og ettertraktet lærling- og arbeidsplass.

Som lærling i Nordlandsbuss får du:

 • Veiledning og faglig støte fra erfarne instruktører og opplæringsledere fra SB skolen.
 • Bred erfaring og kjørepraksis på div. type kjøretøy, inkludert turbuss, el-buss og leddbuss.
 • Lønn etter avtale i hele læringsperiode* – standard avtale er 50% av tarifflønn, dagens sats er på kr 34 443,-
 • Du har også krav på tillegg på lik linje med de andre ansatte. Om du jobber kvelder, helger eller helligdager skal du selvsagt ha betalt for det. Jobber du overtid og tar noen ekstra oppdrag, gjelder hovedtariffavtalens bestemmelser for dette.
 • Ved god innsats og etter bestått fagbrevprøve – tilbud om jobb i Nordlandsbuss.
 • I tillegg til fagbrevet tilbyr Nordlandsbuss flere utviklingsmuligheter. De flinke og engasjerte sjåfører kan gjerne tilbys opplæring til instruktør, trafikk- eller teamleder stilling.

*Lærlingperioden starter etter at formell teoretisk utdanning er gjennomført og eksamen er bestått.

For mer informasjon ta gjerne kontakt med vår opplæringsleder Erling Olaussen på e-post erling.olaussen@nordlandsbuss.no